Resultat: Badminton

Inför
Efter ett tidigt (för dessa pojkar) uppvaknande vid 08:30 så var de nu framme i god tid vid Racketstadion. Träningsväskor släpades ur bilen och för varje steg mot entrén så blev båda två lite nervösare. Efter betalning (som mestadels bestod av att stirra på 2010's hitintills snyggaste kassör) så gjorde de båda kämparna sig redo för första grenen, badminton!

Uppvärmning
De värmer upp under 10 minuter, Johan slår allt som oftast i nät eller på kanten av racket... Ett stort flin spridet sig över Åkes ansikte då han börjar förstå att han är något bättre på att hantera ett racket. Men uppvärmning är som sagt uppvärmning, det skulle visa sig.

Första set
Johan börjar serva, han snärtar iväg en boll som skulle få den mest inbitna badmintontränaren att häpna. Åke är chanslös, trots att han räddar bollen så förlorar han poängen. Leendet är nu försvunnet, det är förbytt mot samma koncentration en höjdhoppare har innan ansatsen. Johan drar iväg sin andra serv, tyvärr så utjämnar Åke till 1-1.

Det som sedan händer är att de båda följs åt, varannan poäng för det mesta, upp till 8-8. Men sedan händer något som kom att ändra på utgången av setet, Johan får för sig att han spelat badminton i flera år och börjar slå för svåra slag, det kostar honom många lätta poäng. Lägg där till att Åke lyckas pricka linjen och slår in otagbara nätbollar gång på gång. Poängen rasar iväg och Åke vinner första set med 21-11, siffrorna är inte på något sätt rättvisa, men setsegern var rättvis.

Andra set
Johan vet vad han behöver göra, spela enklare och få Åke att springa mer. Då vinner han setet. Johan ser rätt självsäker ut, och inte speciellt imponerad av Åkes setvinst. Åke börjar serva, han vinner båda poängen på att Johan släpper bollen, med tanken att den går ut, för att sedan se den landa på linjen.

Nu händer något med Åke, han börjar spela badminton som om han inte gjort något annat senaste månaden. Vinklade smashar, stoppbollar med ohyggligt små marginaler och slag från sida till sida som får Johan att springa ett mindre marathon och kämpa för livet. Åke fintar smash och lägger kort, han fintar kort och lägger lång, han hoppsmashar så hårt att damen på planen brevid nästan ramlar av vinddraget.

Slaget är över, andra set slutar i utklassning 21-7 och Åke har vunnit matchen. Efter ett väldigt jämnt första set så ökade Åke nivån på sitt spel och Johan hade inte längre en sportslig chans.

Sammanfattning
Åke vann Badminton med 2-0 i set och leder därmed tävlingen med 1-0. Nästa gren väljs av Åke och måste vara meddelad till Johan senast Söndag kväll.

Nästa blogg kommer när grenen är annonserad.

Kommentarer
Postat av: Åke

Haha, bra skrivet :-) Det var ett okej försök men jag var något snäpp eller två bättre.

2010-01-16 @ 16:10:42
Postat av: Rasmus

Jag hade förväntat mig mer av dig Johan. Men det kanske var ett taktiskt drag att låta Åke utklassa dig så han tror att du blir en lätt match i övriga grenar?

2010-01-18 @ 14:48:29
Postat av: Johan

Ja, det var ett taktiskt genidrag. Tänk på att än så länge så finns bara inomhussporter och vintersporter, så Åke måste ta alla poäng han kan nu innan alla riktiga idrotter blir aktuella. Då kommer poängen att rulla in....

2010-01-18 @ 23:05:40
URL: http://theduel.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0