Resultat: Tennis

Efter ett break på grund av sjukdom, OS och lite nedprioritering så är nu bloggen i rullning igen. Detta utspelade sig för någon vecka sen, innan uppehållet.

Inför
Väldigt likna förutsättningar som inför Badmintonen. Samma bil, samma parkering och samma hall. Dock en ny kassörska, tråkigt. Nu var vi rutinerade och fixade betalningen utan att se speciellt fåniga ut. Väl i omklädningsrummet fick vi träffa byggare Bob, som tyckte det var en utmärkt dag att såga i spånplattor, några meter ifrån oss. Med 30-40% av lugnorna fyllda av damm och skit gav vi oss ut till Plan C.

Uppvärmning
Åke plockar upp röret med bollar och tar ut fyra stycken, precis lagom. Efter en kort promenad till sin servlinje så ställs han inför ett klurigt problem.. Hur servar man med fyra bollar i ena handen? Åke försöker se självsäker ut och maskerar sitt febrila tänkande genom att stretcha lite. Han känner diskret på shortsen.. inga fickor. Han gör ett tappert försök att bara kasta upp en boll, men det vill sig inte. I samma stund som han släpper en boll så sticker två till iväg.

Johan, som fortfarande väntar på att Åke ska göra sin första testserv, förstår inte vad problemet är. I lätt oro för Åkes mentala hälsa så skriker han:

- Lägg dem andra på backen?

Man kan se hur en glödlampa tänds ovanför huvudet på Åke och han bjuder på ett leende. Uppvärmningen kan börja.

Första Set

Efter en duell vid nätet så vann Åke serv i första set. Efter en hyffsad serv så är spelet igång, Johan returnerar och Åke slår i nät. 0-15. Men glädjen blir kortvarig och Åke tar relativt lätt hem första gamet. Men Johan spelade över all förväntan och ser nästan lite förvånad ut. Nästa game blir jämnt, så jämnt att det antagligen tog längre tid än kommande set som spelades.

30-40 till Åke är ställningen i andra game. Johan måste fixa denna serv för att Åke inte ska bryta direkt. Med en serv så hård att eventuell motvind hade fått den att gå baklänges så lyckas Åke slå i nät, lite oväntat. Deuce. Sedan följer en lång lång lång serie av Advantage Johan - deuce. Advantage Johan - deuce. Andavtage Johan - deuce. Men så till slut, många minuter senare, så lyckas Johan äntligen utjämna matchen till 1-1.

Nu följer tre jämna, men inte löjligt långa game, som ingen lyckas bryta serven i. 3-2 till Åke. Men nu händer det, det som alla väntat på, Johans kollaps. Åke bryter två game och försvarar sin egen serv i ett, första set är avgjort. 6-2. Men Åke spelar inte bra, men tyvärr spelar Johan betydligt sämre.

Andra Set
Johan börjar serva, 0-15, 0-30, 0-40. En utmärkt start... Åke bryter direkt serven och Johan måste bita ihop. Eftersom man kommit fram till att en timme inte räcker till mer än 3 set, så är matchen förlorad om Åke vinner pågående set.

Åke servar, vassa rökare blandas med dubbelfel. Matchen är fortfarande relativt jämn, men Åke spelar över lag bättre. Det står 4-0 i andra set efter ett tag, matchen är förlorad och Johan ser inte glad ut. Han lyckas ta ett game till slut och landar på 6-1 i andra. Ett tufft nederlag.

Sammanfattning
Det spelas även ett tredje set, som slutade 6-1 till Åke. Så matchen slutar i sin helhet 6-2, 6-1, 6-1. Efter handskak och ihopsamling av bollar som begav man sig till omklädningsrummet.

Ställningen är nu 3-1 till Åke och Johan väljer nästa gren. Det lär inte bli en racketsport.

RSS 2.0